Naar het menu


De consultants

Talent Archipel is in 1997 gestart door Lita van Enter en Ottolien Lels om organisaties op een betrouwbare wijze te helpen bij het identificeren en ontwikkelen van aanwezig talent. In 2000 is Talent Archipel samengegaan met O&P Consult AG uit Heidelberg in Duitsland, een partner bureau vanaf het eerste uur. Dit gaf beide partijen de mogelijkheid om te kunnen voldoen aan de vraag naar internationale dienstverlening. De naam Talent Archipel werd gewijzigd in O&P Conult NL. Sinds medio 2007 is door interne herstructurering besloten O&P Consult NL als zelfstandige partner voort te zetten wederom onder de oude naam Talent Archipel.

De consultants Cora Nijenhuis en Gwen Burbidge dragen bij aan een optimale dienstverlening door hun specifieke kennis en ervaring.

Ottolien Lels

‘Het is boeiend om organisaties inzicht te geven in hun potentieel waardoor nieuwe kansen en mogelijkheden worden ontdekt.’

Ottolien Lels is voorafgaand aan haar studie Psychologie in Leiden, 4 jaar lang werkzaam geweest bij evenementenorganisaties. Nadat ze haar studie heeft afgerond, is ze in dienst getreden bij Studiecentrum voor VNO/NCW De Baak die haar detacheerde als projectmanager bij de Stichting ADR Centrum voor het Bedrijfsleven (ACB). Bij De Baak was het een wederzien met Lita van Enter die ze geruime tijd kende. Ze volgde de workshop ‘Identificeren van Potentieel’ en samen met Lita van Enter ontwikkelde ze het plan tot oprichting van Talent Archipel b.v. Voor haar een kans om mensen te stimuleren en te coachen in hun carrière-ontwikkeling.

Lita van Enter

‘Met Talent Archipel bewijzen wij dat de grens tussen gezonde wetenschap en gezond ondernemerschap dunner is dan vaak gedacht wordt.’

Lita van Enter heeft na haar studie Rechten in Leiden en personeelsmanagement bij de London School of Economics eerst als onderzoeker gewerkt voor Shell in Londen. Vervolgens heeft ze 5 jaar lang personeelswerk verricht voor het postorderbedrijf Wehkamp.

Haar wetenschappelijke interesse heeft ze weer opgepakt in de 5 jaar dat ze universitair docent was bij de faculteit Bedrijfskunde bij de Universiteit van Groningen. Ze doceerde over veranderen van organisaties en onderzocht en publiceerde over Management Development. Haar laatste werkgever was het Studiecentrum voor VNO/NCW De Baak in Noordwijk waar ze verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van nieuwe workshops op het gebied van HRM.

Hieruit vloeide voort haar contact met Potentia International die het systeem Potentia, nu Opus, sinds 1992 op de markt brachten. Ze startte in samenwerking met de Baak de workshop 'Identificeren van Potentieel' waaruit volgde de oprichting van Talent Archipel b.v., de kans om wetenschappelijk werk en ondernemerschap te combineren.

Gwen Burbidge

‘Mijn passie ligt op te helpen dat de juiste persoon op de juiste positie op het juiste moment met de juiste vaardigheden en competenties komt. Een goede “pipeline” van potentieel binnen een organisatie is daarvoor noodzakelijk! Door de mensen bewust te maken van hun potentieel en ze te ondersteunen bij het bereiken daarvan kan een werkgever zich werkelijk onderscheiden op de arbeidsmarkt!’

Gwen Burbidge is haar HR carrière gestart bij NV Organon waar ze startte als stagiaire en doorgroeide naar HR Manager voor de International Sales & Marketing groep.

Daarna heeft ze als HR Manager bijna 6 ervaring bij Reed Elsevier kunnen opbouwen in verschillende posities. Binnen Elsevier was ze verantwoordelijk voor het brede spectrum aan HR taken van recruitment & selectie tot en met uitdiensttreding. In deze positie trad ze op als business partner van de Managing Director van een sector en was ze verantwoordelijk voor de globale ontwikkeling, planning en uitvoering van career development trajecten, het implementeren van een assesment procedure wereldwijd ter verbetering van het niveau van recruitment. Tevens was ze HR verantwoordelijke voor de sales managers die binnen Europa, Rusland, het Midden Oosten en Afrika werkzaam en woonachtig zijn. Bij EMMC – een dochtermaatschappij van Reed Elsevier – was ze gedurende 4 jaar Manager HR, rapporterend aan de algemeen directeur, met deelneming in het Global Management Team. Dit hield in het vertalen van strategische beslissingen in organisatorische HR oplossingen.

In november 2006 is ze vanuit een vernieuwingsdrang begonnen als zelfstandig consultant met ‘HR on Demand’ om kleinere en middelgrote organisaties te ondersteunen bij het verder professionaliseren van HR activiteiten binnen het bedrijf. Bij vrijwel alle opdrachten blijkt het behouden en ontwikkelen van het personeel cruciaal te zijn in het succesvol kunnen opereren.